Elektrotechniek

Power Up Installatie verzorgt naast de inbraak beveiliging ook elektrotechniek. Is uw groepenkast sterk verouderd of niet meer veilig dan kan Power Up Installatie dit aanpassen en vernieuwen. Zodat dit weer voldoet aan de huidige regelgeving. Maar wat vooral belangrijk is dat het weer veilig is. Voor u en uw gezinsleden of medebewoners. Een aanpassing uitvoeren zoals een fornuisgroep monteren of een extra groep voor een airco of zonnepanelen is allemaal mogelijk. Net als het plaatsen van een hoofdschakelaar of aardlekschakelaar. Wist u dat het testen van een aardlekschakelaar 1 keer per maand een must is. Deze schakelaar zorgt ervoor dat bij sluiting of bij het in aanraking komen van stroom. De stroomvoorziening uitgeschakeld wordt binnen 30 milliseconden zodat u niet aan het stroom blijft hangen. Bij veel verouderde groepenkasten is dit niet op orde of helemaal niet aanwezig. Maar het is erg gevaarlijk voor u en uw medebewoners, veel mensen zijn hier zich niet van bewust.

De veiligheid van de installatie is het allerbelangrijkst. Is er een correcte aarding in het systeem. Zijn alle componenten geaard met de aarde aansluiting. Zijn alle stopcontacten geaard, zijn de aansluitingen van de verlichting geaard. De meeste lampen zijn van metaal deze horen ook geaard te zijn. Is de water meter goed geaard en de gas aansluiting. Dit zijn allemaal punten van aandacht die Power up Installatie voor u na kan lopen en in orde brengen.

Ook het nalopen en vervangen van de bestaande bekabelingen en bedradingen behoren daartoe. Tegenwoordig vragen de huidige apparaten meer vermogen dan de apparaten van vroeger. Vaak wordt er niet bij stil gestaan dat de bekabeling dan ook vervangen moet worden. Vroeger was de dikte van veel stroomkabel 1.5mm2 maar met de apparaten van tegenwoordig die veel meer vermogen hebben is het verplichting om minimaal 2.5mm2 te hebben als diameter van de stroomkabel.

Bij de installatie van een fornuis groep voor elektrisch koken wordt er een nieuwe kabel gemonteerd vanaf de groepenkast tot aan de keuken. Deze kabel bevat 5 aders voor een 1 fase aansluiting is dit 2x een fase draad en 2x een nuldraad en 1x een aardedraad. Voor een 3 fase aansluiting is dit 3x een fasedraad 1x een nuldraad en 1x een aarde draad. Bij de kookplaat wordt er een perilex stopcontact met montage plaat gemonteerd waar de 5-polige stekker van de kookplaat in kan.

Power Up Installatie verzorgt voor u het aanbrengen van nieuwe leidingen in wanden doormiddel van frezen. Dit gebeurd doormiddel van een freesmachine die een sleuf freest in de wand hierop zit een bouw stofzuiger aangesloten om het stof op te vangen. Het aanbrengen van nieuwe leidingen en bekabelingen. Het boren van nieuwe inbouw dozen voor schakelaars en stopcontacten en de montage hiervan. In overleg met de klant kan dit weer mooi opgeleverd worden doormiddel van de wanden weer te repareren met stuc pleister. Zodat u alleen de muur maar hoeft te voorzien van een nieuwe verflaag of behang.

U bent daarom bij Power Up Installatie aan het juiste adres als er u bijvoorbeeld een nieuwe keuken gemonteerd gaat worden en de gehele elektrische aangepast dient te worden. In overleg met de klant die meestal een schema tekening van het keuken montage bedrijf heeft gekregen, kan de aanleg van de leidingen doormiddel van frezen beginnen. Op de juiste afmetingen van de tekening worden de nieuwe aansluitpunten in de wanden geboord. Waar later de stopcontacten voor de nieuwe keukenapparatuur komt. Als dit is gebeurd worden de wanden afgewerkt met gips. Zodat de wanden er weer mooi uit zien. In de leidingen worden nieuwe stroomkabels gemonteerd naar de groepenkast. Daarna worden de stroompunten afgemonteerd met het door u uitgekozen schakelmateriaal. Op het einde worden deze kabels afgemonteerd op de eindgroepen in de groepenkast. Maximaal mag er op een eindgroep aan vermogen 3680 Watt aangesloten worden. Dit in verband met overbelasting en veiligheid.