Camera Beveiliging

Power Up Installatie levert en monteert camera beveiliging op maat voor zijn klanten. Om zo je woning of tuin of eigendom te kunnen monitoren. En te zien wat er gebeurt als u niet thuis bent. Tegenwoordig zijn het bijna allemaal ip camera’s. Dat wil zeggen dat de camera verbonden wordt met het internet. Er wordt een verschil gemaakt tussen ip camera’s en ip POE camera’s. Bij ip camera’s heeft de camera nog een stopcontact met een voeding nodig om de camera te kunnen laten werken. Een POE ip camera daar gaat het signaal en de voeding door 1 en dezelfde internet kabel. Wel komt er dan nog een POE switch of recorder met POE uitgangen bij. Er is veel verschil in kwaliteit in deze branche en dat heeft ook te maken met prijsklasse. Hoe scherp het beeld is van de camera heeft te maken met Mega Pixels, hoe hoger de megapixels hoe scherper het beeld is. Tegenwoordig zijn er camera’s die met weinig licht in de nacht scherp beeld geven in kleur. Deze camera’s worden starlight camera’s genoemd. Dit type camera is voorzien van een speciale starlight sensor. De sensor is zeer gevoelig voor licht. Door de hoge lichtgevoeligheid van de sensor kunnen deze camera’s zeer scherpe en heldere beelden maken in kleur.

Het is aan te raden om bij het plaatsen van de camera’s een netwerk recorder aan te schaffen. Hierop worden de camera’s gemonteerd. Vanuit de recorder worden de camera’s namelijk ook gevoed. En hierop worden de beelden opgeslagen. In de recorder wordt namelijk ook een externe harde schijf gemonteerd waar de beelden worden opgeslagen. Deze kunnen worden teruggekeken en opgeslagen op een usb stick en overhandigd worden aan bijvoorbeeld de politie bij calamiteiten.

Ook is het mogelijk doormiddel van software de beelden te kunnen bekijken op uw mobiel, tablet, laptop of computer. Mocht u dat willen dan is deze software te installeren en te programmeren op uw apparaat naar keuze.

Bij het plaatsen van camera’s op uw huis is het verplicht om doormiddel van een sticker of bordje op het huis om zo kenbaar te worden gemaakt, dat uw object beveiligd wordt doormiddel van camerabewaking. Mocht er iets gebeuren en u slaat de beelden op een usb stick op en geeft deze beelden aan de politie. Als deze beelden worden gebruikt bijvoorbeeld in een rechtszaak dat staat u in uw recht omdat uw kenbaar heeft gemaakt dat uw object beveiligd wordt doormiddel van camerabewaking.